uitgave: developerscorner.nl  dec. 2011  *)

© CSShunter

Reisverslag uit Cascade-land

Praktijk van de ontwikkeling van een website met css, html en javascript

Einde reisverslag, terugblik en vervolg

vorige 79 volgende

inhoud

Met de vorige pagina is dit Reisverslag uit Cascade-land ten einde gekomen: we zijn behouden op de plaats van bestemming aangekomen.

Terugblik

Achteraf terugbladerend, lijkt het allemaal logisch en 1:1 gerealiseerd: een redelijk rechte weg naar het einddoel, met af en toe wat oponthoud. Wat er niet bij staat, is dat dit niet de enige weg hoeft te zijn. Met css kan je langs verschillende wegen hetzelfde bereiken.

Op een aantal punten was ik dan ook begonnen een andere weg in te slaan. Dan bleek na een aantal kilometers en bochten dat die weg in het niets eindigde, of dat er beren op de weg zaten die de zaak blokkeerden. Meestal Internet Explorer-beren! Zijpaden om er omheen te lopen bleken wel diep het bos in te kronkelen, maar niet op het oorspronkelijke pad terug te komen. Helaas-pindakaas: een heel eind terug en opnieuw een andere route proberen...

Zoals altijd in Cascade-land, was het een mooie en spannende tocht. Het is te doen met alleen Kladblok (of beter: Notepad++), zonder dat er een html-editor als reisleider aan te pas hoeft te komen. Met de standaarden (html-specificatie en css-specificatie) als kompas heb je ook geen reisleider nodig: die kent ook niet alle plekjes. Bij problemen is Google een betere vriend! De ervaringen uit eerdere tochten spelen natuurlijk ook mee.

Onderweg zijn uitstapjes gemaakt naar de Javascript-speeltuin: ook daar kan je met eenvoudige middelen leuk spelen, zonder dat je eerst een heel pretpark aan javascript-bibliotheken binnen hoeft te gaan en erachter moet zien te komen hoe die attracties allemaal werken.

Vervolg

Voor het vervolg staan er nog een paar punten open die in de gaten gehouden moeten worden:

Bijlage: alles bij elkaar

In de bijlage tenslotte een overzicht van de nodige bestanden en de mappen waar ze in zitten.

Met vriendelijke groet,
CSShunter

*) productie: CSShunter / bliksekaters.nl   web: www.bliksekaters.nl/subs/reisverslag